Olen koonnut tälle sivulle työkaluja, jotka ovat auttaneet minua sijoittamisen aloittamisessa, ylipäätään kehittäneet minua sijoittajana tai auttaneet minua pääsemään lähemmäs tavoitteitani. Minulla on kokemusta kaikista tällä sivulla mainitsemistani tuotteista tai palveluista. En suosittele tällä sivustolla mitään, mitä en ole itse kokeillut ja todennut toimivaksi.

Ennen kuin mennään itse työkaluihin, haluan tuoda esiin erittäin tärkeän asian:

Osa tällä sivulla esiintyvistä linkeistä on Affiliate-linkkejä. Se tarkoittaa sitä, että saan pienen komission aina, kun asiakas rekisteröityy palveluun tai ostaa tuotteen kyseisen linkin kautta. Et kuitenkaan missään tilanteessa joudu maksamaan tästä mitään ylimääräistä. Kuten jo aiemmin totesin, suosittelen tällä sivulla mainittuja tuotteita tai palveluita, koska koen ne hyödylliseksi itselleni ja todennäköisesti myös sinulle. En siis suosittele mitään tuotteita tai palveluita vain pienen komission takia. Toivon, ettet koskaan käytä rahaa ja aikaasi sellaiseen tuotteeseen tai palveluun, jota et usko tarvitsevasi tai jonka et usko auttavan sinua saavuttamaan tavoitteitasi.

Korkoa korolle -laskuri

Korkoa korolle -laskuri on jokaisen säästäjän ja sijoittajan perustyökalu. Tällä laskurilla näet, miten kuukausisäästäminen ja korkoa korolle ilmiö kerryttävät varallisuutta. Laskuri piirtää myös hienoja kuvaajia laskuista. Kannattaa käydä tutustumassa ja leikkimässä laskurilla jos tällaiset ei ole ennestään tuttuja. Kokeile laskea vaikka millainen potti kertyy, kun säästöjen keskimääräinen vuosituotto 6.6 % ja säästät 40 vuoden eli 480 kuukauden ajan 200 euroa kuukaudessa. Olen saanut paljon kehitysideoita laskuriin liittyen. Valitettavasti laskuri ei ole minun itseni tekemä, joten en voi tehdä siihen kovinkaan paljon muokkauksia. Olen kuitenkin lähiaikoina julkaisemassa oman, parannellun version nykyisestä laskurista. Pysykää siis kuulolla!

Nordnet

Nordnet on pohjoismainen nettipankki, osake – ja rahastovälittäjä. Olen itse aloittanut suoran osakesijoittamisen Nordnetilla ja ollut sen asiakas jo pitkään. Se mitä itse arvostan Nordnetissa, on avoimuus, helppokäyttöisyys ja asiakasystävällisyys. Esimerkiksi Nordnetin asiakaspalvelu on aina ollut ihan huippuluokkaa ja vastauksen kysymyksiin on saanut nopeasti. Nordnetilla asiakkaalle ei myydä kuluiltaan kalliita tai muuten tarpeettomia sijoitustuotteita, vaan lähtökohtaisesti tarjotaan aina matalakuluisia ja fiksuja sijoitusvaihtoehtoja eli kustannustehokkaita indeksirahastoja. Näihin Nordnet tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa ilman välityspalkkioita kuukausisäästämisen muodossa. Nordnet tarjoaa myös ainoana Suomessa täysin kuluttomia indeksirahastoja, superrahastoja.

Mitä tulee suoriin osakesijoituksiin, Nordnet tarjoaa ainakin Suomen osakemarkkinoille kilpailukykyiset hinnat ja myös pienemmät asiakkaat on otettu huomioon. Ainakin tällä hetkellä välityspalkkio max. 200 euron osakekaupoille Helsingin pörssissä on 0,99 euroa. Parempaa hintaa ei minun tietääkseni löydy tällä hetkellä mistään muualta.

Tilin avaaminen Nordnetiin on ilmaista eikä Nordnet myöskään peri mitään ylläpitokuluja tai säilytysmaksuja. Muun pankin tai osakevälittäjän asiakkaalle ei siis koidu mitään kustannuksia jos haluaa kokeilla Nordnetia ja perehtyä tarkemmin, miltä palvelu näyttää. Tilin avaaminen Nordnetiin onnistuu nopeasti verkkopankkitunnuksilla. Voit tehdä sen tästä linkistä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan jos pohtii osakesijoittamisen tai rahastosijoittamisen aloittamista!

Avaa tili Nordnetiin!

Lynx Broker

Mitä tulee ulkomaisiin osakesijoituksiin ja vaikkapa optiokaupankäyntiin, on Lynx selkeä ykkönen. Lynx on tähän mennessä edullisin ja laadukkain suomessa toimiva osakevälittäjä ulkomaisiin kauppoihin. Siitä huolimatta Lynx ei ole unohtanut asiakaspalvelun ja käytettävyyden merkitystä.

Vaikka Nordnet tarjoaa paremmat lähtökohdat Helsingin pörssin osakekaupankäyntiin ja passiiviseen indeksisijoittamiseen kuukausisäästämisohjelman muodossa, niin Lynx on kyllä ehdoton ykkönen jos haluaa esimerkiksi USA:n markkinoille sijoittaa. Itse käytän sekä Lynxiä, että Nordnetia. Lynxin hinnoittelua ja omia kokemuksiani kyseisestä välittäjästä olen käynyt kattavasti läpi artikkelissa Sijoitatko ulkomaille? Lynx on tähän edullisin ja laadukkain osakevälittäjä. Jos Lynx kiinnostaa, niin kannattaa myös käydä tilaamassa Lynxin ilmainen tietopaketti sähköpostiin. 

Gurufocus

Gurufocus tarjoaa ilmaista tietoa kaikista jenkkiosakkeista. Käytännössä palvelusta pystyy näkemään ilmaiseksi joka ikisen tunnusluvun, minkä voit vain keksiä. Itse tsekkaan jenkkiyhtiöiden tunnusluvut aina täältä. Maksamalla 2771 dollaria vuotuisesta lisenssistä ja premium-jäsenyydestä, pääset näkemään aivan kaikkien maiden osakkeiden kaikkia mahdollisia tietoja ja käyttämään esimerkiksi seulontatyökalua. Itse en ole kuitenkaan kokenut tuollaisille vielä mitään tarvetta, koska paketti on sen verran kallis tämän hetkisen toimintani kokoon nähden. Toki rajatumpia lisenssejä saa halvemmalla, muutamilla satasilla.

Laskuni.fi

Laskuni.fi on palvelu, jossa laskuja maksamalla voi tienata rahaa. Kyllä, luit aivan oikein! Palvelussa pystyy siis maksamaan laskuja ja tilastoimaan omia kuluja ja menoja näiden avulla. Erilaisten tehtävien suorittamisesta (esimerkiksi laskujen maksaminen tai palvelun suositteleminen kaverille) saa bonuksia, jotka on muutettavissa rahaksi. Bonukset voi käyttää joko laskujen maksamiseen tai ne voi tilittää omalle pankkitilille. Mun mielestä palvelu on erinomainen työkalu oman talouden hallintaan. Sen avulla ihan konkreettisesti näkee, mihin kaikkeen rahaa tulee käytettyä ja mobiilisovelluksella voit asettaa itselle maksumuistutuksia lähentyvistä eräpäivistä.

Laskuni.fi tekee laskujen maksamisen helpommaksi ja vähentää unohduksia. Kun keskittää kaikki laskut samaan paikkaan, niin niiden maksaminen sujuu paljon nopeammin. Palvelun käyttäminen ja sinne rekisteröityminen on täysin ilmaista. Rekisteröinnin yhteydessä saat 4 euron bonuksen, kun käytät kampanjakoodia HUOLETON. Pääset rekisteröitymään palveluun tästä linkistä.

Audible

Luen sijoittamiseen ja talouteen liittyviä kirjoja melkein joka viikko. Kirjojen lukeminen on itse tekemisen ohella paras tapa oppia asioita. Yleensä olen tilannut suomenkieliset sijoituskirjat Adlibrikselta ja englanninkieliset sijoituskirjat Amazonista. Myös Adlibrikselta löytyy englanninkielisiä sijoituskirjoja, mutta yleensä ne ovat paljon halvempia Amazonissa, eikä postikuluissakaan ole juuri eroa.

Luen kuitenkin niin paljon kirjoja, että jos ostaisin jokaisen lukemani kirjan fyysisesti itselleni, se tulisi maksamaan tyyliin 100 euroa kuukaudessa. Siksi käytän Audiblea, joka on siis äänikirja-palvelu. Audiblesta löytyy miljoonia äänikirjoja, mukaan lukien valtaosa englanninkielisistä sijoituskirjoista. Jos esimerkiksi suomenkielisistä palveluista Bookbeat tai Elisa Kirja on ollenkaan tuttu, niin Audible on täsmälleen samanlainen, mutta tarjontaa on enemmän. Toki Audiblessa ei ole suomenkielistä kirjallisuutta, kuten kahdessa em. suomenkielisessä palvelussa on (näissä ei ole kuitenkaan juuri yhtään englanninkielisiä sijoituskirjoja, kuten Audiblessa.).

Audiblea saa kokeilla yhden kuukauden ilmaiseksi, ja tuohon kuukauden kokeilujaksoon saa valita ilmaiseksi kaksi vapaavalintaista äänikirjaa. Kannattaa siis ainakin kokeilla! Kokeilujakson jälkeen Audible maksaa 7,99 puntaa kuukaudessa eli noin 9,4 euroa. Kannattaa toki huomata, että tämä ei silti oikeuta rajattomaan määrään äänikirjoja, vaan saat valita aina yhden äänikirjan ilmaiseksi joka kuukausi. Äänikirjoja voi myös ostaa, ne maksavat yleensä 3-12 euroa.

Audiblessa hyvää on se, että nuo äänikirjat ei katoa mihinkään, vaikka peruisit tilauksen. Palvelu tuo ehdottomasti selvää säästöä sellaiselle, joka muuten käyttäisi yli 10 euroa kirjojen ostoon kuukaudessa (kuten minä). Audiblen avulla selviän alle 10 eurolla ja jos joskus jotain kirjaa ei Audiblesta löydy, niin sitten ostan sen erikseen vaikka Amazonista. Olen laskenut, että säästän Audiblen avulla ainakin noin 20-30 euroa kuukaudessa. Äänikirjat ovat muutenkin paljon miellyttävämpiä, kun muutenkin luen niin paljon ja ne voi laittaa vaikka lenkille pyörimään. Kannattaa siis ainakin testata tuo ilmainen kuukauden kokeilujakso! Jos tuntuu, ettei palvelu hyödytä sinua, niin muistat sitten tietysti perua tilauksen ennen kokeilujakson päättymistä. Pääset Audiblen ilmaiseen kokeilujaksoon tästä linkistä.

Rahapodi

Rahapodi on Suomen paras sijoittamisesta kertova Podcast-ohjelma. Pakollista kuunneltavaa kaikille sijoittajille tai muuten vain aiheesta kiinnostuneille. Eipä tuohon ole oikein mitään lisättävää.

The Investors Podcast

Heti Rahapodin jälkeen maailman paras sijoittamisesta kertova podast -ohjelma. Eipä tähänkään mulla ole oikeastaan muuta lisättävää. Kuunnelkaa!

Mitä työkaluja sinä käytät?

Siinä oli oikeastaan mun tärkeimmät työkalut. Erinomaisia Blogeja ja Podcasteja löytyisi listattavaksi vielä vaikka kuinka paljon, mutta nuo on ne tärkeimmät, joista kannattaa lähteä liikkeelle. Kannattaa myös tutustua mun kirjavinkeihin. Päivitän listaa, aina kun löydän jotain pakollista lisättävää. Kertokaa myös ihmeessä alle, mitkä on teidän tärkeimmät sijoittamisen työkalut tai tulkaa vinkaamaan niistä mulle vaikka Twitterissä tai Facebookissa. Otan mieleläni ehdotuksia tälle listalle vastaan, kunhan olen ensin itse päässyt niitä kokeilemaan.

4 ajatusta aiheesta “Työkalut”

  1. Nostaisin Rahapodin rinnalle Inderes podin joka mielestäni on nykyään parempi kuin Nordnetin rahapodi. Rahapodi on valitettavasti viimeaikoina mennyt liikaa viihteelliseen suuntaan.

    Ainakin jos tavoite on saada hyödyllistä tietoa sijoittamiseen liittyvistä asioista, niin kannattaa ennemmin kuunnella Inderes podia.

    1. Hyvä huomio! Olen kuunnellut Inderes-podiakin jonkin verran ja tietty pitää sekin saada tähän mukaan!

  2. Heii sun adservice kampanja ton laskuni.fi sivun kanssa on erääntynyt. noi hyperlinkit ei vie vaan adservicen error -pagelle. kantsii varmaan uusia kampanja tai laittaa suorat linkit!

    ei mitään, keep up good job!

    1. Moi, Kiitos huomiosta! Tuo on muutenkin vanhentunut palvelu joten pitääpä korjata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *