Luen kirjoja lähes joka viikko ja niistä parhaat päätyvät tänne. Nämä kirjat todella luovat vaurautta! Jokaisen kirjan yhteyteen olen koonnut lyhyen esittelyn kirjasta. Kirjoitan myös paljon kirja-arvosteluja, jotka löydät jokaisen kirjan yhteydestä, josta olen arvostelun kirjoittanut. Joistain englanninkielisistä kirjoista on saatavilla myös suomenkielinen versio. Kaikki mainitut kirjat saa helposti tilattua Adlibrikselta. Jos englannin kieli sujuu, niin useimmat sijoituskirjat löytyy jopa puolet halvemmalla Amazonin kirjakaupasta. Valtaosa englanninkielisistä sijoituskirjoista löytyy myös äänikirjana Audiblesta. Palvelua saa kokeilla kuukauden ajan ilmaiseksi ja kokeilujaksoon kuuluu ilmaiseksi kaksi vapaavalintaista äänikirjaa. Kannattaa siis ehdottomasti tutustua!

Toivotan sinulle nautinnollisia lukuhetkiä!

sijoita-kuin-guru

Ehdoton pörssiraamattu, joka jokaisen sijoittajan tulisi lukea. Kirja kertoo kuinka sijoituslegendat ovat luoneet menestyksensä? Mitä Warren Buffett ostaisi tänään Helsingin pörssistä? Sijoita kuin guru esittelee kahdeksan osakesijoittamisen arvostetun auktoriteetin periaatteet ja tuo ne nykyhetkeen. Menesty paremmin – sijoita kuin guru!

Lue pidempi arvostelu              Osta kirja (Adlibris)

978-952-14-2803-6_Luovu-ajoittamisesta_3d.jpg_8

Mika Hyttinen on yksi merkittävä sijoitusfilosofiaani vaikuttanut henkilö. Hän on ensimmäinen suomeksi Warren Buffetin sijoitusfilosofiasta kirjoittanut. Luovu ajoittamisesta – tuplaa tuottosi käy konkreettisin esimerkein läpi, mistä tunnistaa laadukkaan yrityksen ja miksi ajoittamisesta luopumalla sijoittaja voi parantaa tuottoja.

Lue pidempi arvostelu.              Osta kirja (Adlibris)

Untitled

Henri Blomsterin Kasvusijoittajan osakestrategiat tarjoaa sijoittajalle erinomaisen valmiuden analysoida ja arvottaa todellisia kasvuyhtiöitä. Kirja on täynnä arvokasta informaatiota kasvusijoittamisesta käytännönläheisin esimerkein. Henrillä on 20 vuoden kokemus osakesijoittamisesta. Aiemmalta koulutukseltaan Hän on solubiologian tohtori ja sen kautta erikoistunut verkostoteoriaan, jonka ajatuksia voidaan soveltaa myös kasvusijoittamiseen. Tällä hetkellä Henri opiskelee rahoitusta Aalto yliopistossa ja on ollut mm. vieraspuhujana Helsingin yliopistolla otsikolla ”Uneven Distribution of Growth. Mechanisms and Implications”

Lue pidempi arvostelu             Osta kirja

 

vaurastu_kuin_warren_buffett-hyttinen_mika-27350213-3878180759-frntl

Viime vuonna julkaistu yksityissijoittajan ja sijoituskouluttajan Mika Hyttisen kirjoittama kirja ”Vaurastu kuin Warren Buffett” on ensimmäinen suomenkielinen Warren Buffetin sijoitusfilosofiaa käsittelevä sijoituskirja. Warren Buffettia pidetään maailman parhaana sijoittajana, jonka filosofia on omistaa pitkäjänteisesti erinomaisia laatuyhtiöitä.

Lue pidempi arvostelu.              Osta kirja (Adlibris)

thinking_fast_and_slow-kahneman_daniel-18370715-frnt

Kirja on ylivoimaisesti yksi parhaimmista kirjoista, mitä on ikinä kirjoitettu ajattelun ja päätöksenteon kehittämisestä. Daniel Kahneman on taloustieteen nobelisti ja pohtii kirjassaan monia taloustieteen yleisiä olettamuksia ja sitä, miksi ihminen käyttäytyy epärationaalisesti. Kirja on ehdoton ”must read”, sillä se kehittää sinua huomattavasti sekä sijoittajana että ihmisenä. Kirjasta löytyy äänikirja Audiblesta

Osta kirja (Adlibris)

Osta kirja (Amazon)  Halvin!

The_black_swan_taleb_cover (1)

Filosofi, matemaatikko, entinen treideri ja nykyinen epätodennäköisten, mutta merkityksellisten tapahtumien (mustien joutsenten) tutkija Nassim Taleb omistaa kirjansa mustille joutsenille. Kirja alkaa yleisimmillä heuristiikoilla, joiden takia ihmiset aliarvioivat tai unohtavat Black Swan – tapahtumien merkityksen ennustemalleissaan ja päätöksenteossa. Kirjassa käsitellään myös yleisiä informaation tulkintavirheitä (mm. silent evidence-ilmiötä) ja kritisoidaan nykyisiä finanssiteorioita. Kirja todennäköisesti muutta käsityksesi riskistä loppuelämäksesi, joten suosittelen kirjaa ehdottomasti kaiken tasoisille sijoittajille. Kirjan englanninkielisen version voit ostaa Adlibrikselta tai Amazonista (halvin). Myös suomenkielinen versio löytyy. Voit ostaa sen täältä. Kirjasta löytyy myös äänikirjaversio Audiblesta

the-intelligent-investor

Kirja on sijoituskirjojen klassikoista ehdoton ykkönen. Tästä kirjasta moni on kuullut, mutta vain harva on sen oikeasti lukenut. Nyt viimeistään onkin korkea aika lukea se. Kirja ei välttämättä ole mikään helppolukuisin, mutta sisältö on erittäin syvällistä ja ajatuksia herättävää. Benjamin Grahamia pidetään arvosijoittamisen oppi-isänä ja arvosijoittamisen tarkka määritelmä tuli tunnetuksi tämän kirjan myötä. Warren Buffettkin on saanut oppinsa Benjamin Grahamilta ja hän kuvailee kirjaa seuraavasti: ”By far the best book investing ever written”. Lue pidempi arvostelu. Kirjasta löytyy myös äänikirjaversio Audiblesta

Osta kirja (Adlibris)

Osta kirja (Amazon)  Halvin!

Flash-boys-jkt_1

Haluatko tietää, mitä oikeasti tapahtuu, kun laitat osto - tai myyntitoimeksiannon pörssiin? Millaista suurin osa arvopapereiden pörssikaupankäynnistä tänä päivänä on? Tämä kirja paljastaa arvopaperikaupankäynnin ja HFT:n syvimmät salaisuudet.

Kirja kertoo ryhmästä entisiä Wall Streetin työntekijöitä, heidän taustoistaan ja siitä miten he päätyvät perustamaan oman kauppapaikan, pörssin, jossa ultranopeaa automatisoitua kaupankäyntiä eli high frequency tradingia (HFT) harrastavat algoritmikauppiaat eivät pääse hyödyntämään tavallisten sijoittajien hitautta.

Kirjan kirjoittaja Michael Lewis on kirjailija ja taloustoimittaja. Hän on kirjoittanut mm. menestysteokset Liar's Poker, Moneyball, The Blind Side ja The Big Short, josta on vastikään tehty myös elokuva. Kirja löytyy englanninkielisenä Adlibriksesta ja Amazonista. Kirjasta löytyy myös äänikirja Audiblesta.

kansi_934

Kirjassa matematiikan supersankari ja fraktaaligeometrian isä Benoit Mandelbrot selittää, miksi yleiset rahoitusteoriat ovat täysin epärealistisia ja toimimattomia. Nassim Talebin mielestä kirja on ”syvällisin ja realistisin sijoituskirja, mitä on koskaan julkaistu”. Mandelbrot esittää nykyisten teorioiden tilalle paremmin todellisuutta vastaavaa fraktaaligeometriaan perustuvaa teoriaa, jossa satunnaisuus on villiä ja muuttuvaa, toisin kuin moderni portfolioteoria väittää. Mandelbrotin teoriassa osakkeiden tuotot eivät noudata normaalijakaumaa (kuten moderni taloustiede väittää) ja jokaisella hintamuutoksella on merkitystä tuleviin hintamuutoksiin.  Suosittelen ehdottomasti kirjaa jokaiselle sijoittajalle. Haastavan kuuloisesta aiheesta huolimatta kirjan varsinainen teksti on helposti ymmärrettävää myös tavalliselle lukijalle. Voit ostaa kirjan suomenkielisen version Adlibrikselta. Englanninkielinen versio löytyy Amazonista.

irrational-exuberance

Yalen yliopiston professori Robert Shiller on tullut kuuluisaksi osakemarkkinoiden arvostustasoa mittaavasta Shillerin P/E:stä tai CAPE:sta (Cyclically Adjusted P/E). Robert Shiller on tehnyt työnsä käyttäytymistieteellisen rahoituksen parissa. Markkinoiden kuplien ymmärtämisessä Shiller on todellinen guru. Hän julkaisi kirjan Irrational Exuberance ensimmäisen kerran 2 viikkoa ennen dotcom-kuplan puhkeamista. Kirjassa hän selitti, että osakemarkkinoilla on kupla ja varsinkin tekno-osakkeiden arvostukset ovat karanneet käsistä. Myöhemmin Shiller julkaisi kirjastaan päivitetyn painoksen vuonna 2005, jossa hän taas kerran varoitteli kulman takana odottavasta kuplasta. Tällä kertaa kyseessä oli USA:n asuntomarkkinat ja viisas professori oli taas kerran oikeassa. Muutaman vuoden sisällä päivitetyn kirjan julkaisusta, asuntomarkkinat romahti, josta edelleen seurasi vuosien 2008-2009 finanssikriisi. Kirjan viimeisin päivitys on vuodelta 2015, ja siinä Shiller varoittelee mm. korkomarkkinoiden kuplasta. Aika näyttää onko professori taas kerran oikeassa. Kirja löytyy Adlibrikselta tai Amazonista. Myös äänikirja löytyy Audiblesta

common-stocks-and-uncommon-profits-and-other-writings

Philip Fisher on ehdoton laatuyhtiösijoittamisen oppi-isä. Warren Buffet on kertonut saaneensa pitkälti sijoitusoppinsa häneltä ja Benjamin Grahamilta. Philip Fisher haluaa löytää laadukkaan ja todellisen kasvuyhtiön. Kun työnsä tekee riittävän hyvin, ei osakkeen hinnallakaan ole enää väliä. Laadukasta kasvuyhtiötä kun kannattaa ehdottomasti ostaa. Kirja on erinomainen opas aloitteleville sijoittajille, mutta Fisherin viisaat sijoitusopit on hyvä takoa päähänsä myös kokeneempien sijoittajien. Kirjasta löytyy myös äänikirjaversio Audiblesta

Osta kirja (Adlibris)

Osta kirja (Amazon)  Halvin!

a-random-walk-down-wall-street

Burton G. Malkiel on tehokkaille markkinoille uskollinen akateemikko ja häntä onkin luonnehdittu yhdeksi kustannustehokkaan indeksisijoittamisen oppi-isistä. Kirjassa taloustieteen professori avaa osakemarkkinoiden luonnetta, joka muistuttaa hänen mielestään satunnaiskävelijää. Malkielin mielestä markkinoilla ei kannata ottaa näkemystä, vaan sijoittajalle paras vaihtoehto on hyvin hajautettu ja kustannustehokas passiivinen indeksisalkku. Myöhemmin moni akateeminen tutkimus on osittanut Malkielin olleen osittain väärässä. Päivitetyssä versiossa Malkiel ottaa kantaa tähän kritiikkiin ja toisinaan jopa myöntää tappionsa. Kirja sopii erinomaisesti osakemarkkinoiden teorioista kiinnostuneille, mutta myös sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita passiivisen indeksisijoittamisen taustalla vallitsevista teorioista. Kirjan englanninkielinen versio löytyy Adlibrikselta ja Amazonista. Myös suomenkielinen versio löytyy.

stocks-for-the-long-run

Pennsylvanian yliopiston professori Jeremy Siegelin kirja Stocks For The Long Run on rahoitusalan kirjallisuudessa paljon viitattu kirja. Syy on siinä, että Siegelin kirjasta löytyy ehkä kaikkien aikojen kattavin analyysi eri omaisuusluokkien arvonkehityksestä viimeisen 200 vuoden aikana. Tulos on selvä: Osakkeet ovat mihin tahansa omaisuusluokkaan verrattuna ylivoimainen keino vaurastua pitkässä juoksussa. Tämä kirja tulee löytyä jokaisen sijoittajan kirjahyllystä. Se on yksi ala perusteoksia ja tilastoinnin lisäksi kirjasta löytyy myös muuta mielenkiintoista pohdintaa eri sijoitusstrategioista. Äänikirja löytyy Audiblesta

Osta kirja (Adlibris) 

Osta kirja (Amazon)  Halvin!