LYNX tarjoaa kaupankäynnin välityskuluihin 1000 euron hyvityksen

Lynx:n uskomaton kampanja saa jatkoa vielä muutaman viikon. Jos siis avaat tilin Lynx:lle ennen 19.6.2017, saat kaupankäynnin välityspalkkioissa 1000 euron edestä hyvitystä kaikille kaupoille. Kampanja koskee siis kaikkia osakkeita, optioita ja futuureja. Hyvitystä saa kaikista heinäkuun loppuun mennessä tehdyistä kaupoista eli jos avaat tilin tänään, ehdit käydä kauppaa ilmaiseksi lähes reilut 6 viikkoa. Alunperin kampanjan piti loppua 1.6.2017, mutta jos vielä ehtinyt avata tiliä Lynx:lle, niin ehdit hyvin mukaan tähän tarjoukseen. Voit tutustua Lynxiin lisää tilaamalla ilmaisen tietopaketin.

Miksi sijoittajan kannattaisi valita Lynx?

Olen purkanut Lynx:n toimintaa ja kaupankäyntisovelluksia perusteellisesti auki aiemmassa kirjoituksessa. Käyn kuitenkin tässä nopeasti yhteenvetona läpi ne ominaisuudet, joita itse Lynx:ssä arvostan ja joiden takia myös itse olen Lynx:n tyytyväinen asiakas.

1. Edulliset kustannukset ulkomaisiin osakekauppoihin

Jos käy vähänkään kauppaa ulkomaisilla osakkeilla tai esimerkiksi optioilla, niin Lynx:n asiakkuutta kannattaa vakavasti harkita. Esimerkiksi Nordnetiin verrattuna Lynx tarjoaa Yhdysvaltojen osakemarkkinoille huomattavasti halvemmat välityspalkkiot: Lynx:llä palkkiominimi on 5 dollaria eli noin 4,5 euroa kun taas Nordnetilla palkkiominimi on 15 euroa. Varsinkin pienempien osakekauppojen tekeminen on huomattavasti kustannustehokkaampaa Lynx:llä. Lynx ei peri mitään tilinavaus – tai säilytysmaksuja eli ainoat kustannukset aiheutuvat kaupankäynnistä.

Lynx tarjoaa myös muille ulkomaisille osakemarkkinoille erittäin edulliset kaupankäynnin hinnat. Saat näistä lisätietoa tilaamalla ilmaisen tietopaketin. Olen myös itse käynyt hinnastoa tarkemmin läpi aiemmassa kirjoituksessani Lynx:stä.

2. Markkinoiden paras välittäjä optiokaupankäyntiin

Lynx tarjoaa erinomaiset lähtökohdat optiokaupankäyntiin välityskulujen ollessa vain 3 € per optiokontrakti. Nykyinen markkinatilanne on optiosijoittajan kannalta varsin otollista aikaa. Volatiliteetti on historiallisen matalalla tasolla eli jos haluat hakea esimerkiksi suojausta salkkuun ostamalla myyntioptioita, niin niitä saa nyt todella halvalla. Option hinta kun laskee volatiliteetin laskiessa.

Lynx:llä on myös mahdollista käyttää ilmaista TWS-kaupankäyntiohjelmaa, jolla voi kirjoittaa optioita eli toimia itse optiokontraktin myyjänä. Jos esimerkiksi joihinkin osakkeisiin on kertynyt valtavasti myyntivoittoja etkä halua vielä myydä niitä, mutta haluat silti suojata salkkuasi näiden osakkeiden kurssilaskulta, niin hyvä strategia voisi olla toimia itse osto-option kirjoittajana. Saat siis rahaa siitä, että lupaudut myymään osakkeita tulevaisuudessa nykyistä markkinahintaa korkeammalla hinnalla. Tällöin puhutaan ns. covered call -strategiasta. Olen käynyt tätä strategiaa sekä perustietoa optioista läpi kirjoituksessa Sijoitussalkun vakuuttaminen osa 2: Optiot

3. Erittäin helppokäyttöinen ja turvallinen välittäjä

Lynx tarjoaa mahdollisuuden valita kaupankäyntijärjestelmäksi joko Lynx Basicin tai Interactive Brokersin TraderWorkStation -sovelluksen. Lynx Basic on selaimella toimiva peruskaupankäyntijärjestelmä, jonka toiminta pitäisi aueta aloittelevallekin sijoittajalle alle puolessa tunnissa. Lynx:llä on myös asiakaspalvelu-chat, josta on saanut nopeasti apua, mikäli ongelmia tai kysyttävää ilmenee.

TWS on taas hieman edistyneempi kaupankäyntisovellus, joka asennetaan tietokoneelle. TWS sisältää aivan valtavan määrän työkaluja, joiden opetteluun saa kyllä paneutua. Itse olen käyttänyt TWS:ää lähinnä tekniseen analyysiin ja optioiden kirjoittamiseen. Tulevissa kirjoituksissa olisi tarkoitus purkaa TWS:n käyttöä hieman auki.

Mitä tulee turvallisuuteen, niin Lynx on kyllä huippuluokkaa. Palveluun kirjautumiseen on mahdollista käyttää varmennuskeinona turvakorttia tai älypuhelimeen asennettavaa varmennussovellusta. Minulla on käytössä tuo jälkimmäinen ja se on toiminut tähän mennessä moitteettomasti. Sen lisäksi palveluun voi asettaa IP-rajoituksia eli voit etukäteen määrittää, mistä IP-osoitteista palveluun voi kirjautua. Lynx:llä osakesalkku on vakuutettu 500 000 dollariin asti ja tästä 250 000 dollaria voi olla käteistä. Kaikki nämä ominaisuudet tekee Lynx:stä kyllä yhden turvallisimmista välittäjistä, joita olen itse käyttänyt.

4. Helppokäyttöinen veroraportointi

Lynx ei samalla tavalla automaattisesti raportoi verottajalle tietoja, kuten suomeen perustetut pankit ja välittäjät tekevät. Niinpä asiakkaan vastuulle jää tehdä veroraportointi itse. Tämän uskoisi tuovan paljon lisävaivaa, mutta näin ei kuitenkaan ole.

Pystyt nimittäin vastaanottamaan Lynxiltä tiedot kaupoistasi erillisellä Suomen verottajan 9A-lomakkeella. Tämän lomakkeen pystyt tulostamaan suoraan ja lähettämään allekirjoitettuna Suomen verottajalle. Niinpä sinun ei tarvitse itse tuhlata aikaa kaavakkeen täyttämiseen, vaan riittää, että tarkistat tietojen oikeellisuuden.

Käytännössä siis riittää, että tuon valmiiksi täytetyn lomakkeen vastaanotettuasi ilmoitat arvopapereiden luovutusvoitot, sekä tappiot esitäytetyn verolomakkeen kohdissa 4.3 ja 4.4. Sen jälkeen tulostat, allekirjoitat ja lähetä lomakkeet verottajalle. Tästä pitäisi selvitä helposti alle puolessa tunnissa.

Lopuksi

Jos käy kauppaa ulkomailla tai esimerkiksi johdannaisilla, niin nyt kannattaa kyllä oikeasti harkita Lynx:n asiakkuutta. Muistutan vielä tuosta kampanjasta eli tili tulisi avata ennen 19.6.2017, niin voit käydä ilmaiseksi kauppaa 1000 euron välityskulujen edestä heinäkuun loppuun asti. Tässä on siis otollinen aika rakentaa esimerkiksi optiosuojausta syysmyrskyjen varalta, mikäli sellaisten olemassaoloon uskoo.

Tilin avaaminen Lynx:lle on siis ilmaista ja sen pitäisi olla kohtalaisen helppoa. Ainakin omalla kohdallani tilin avaaminen Lynx:lle sujui melko helposti ja nopeasti. Lisää tietoa tilin avaamisesta saat Lynx:n tietopaketista. Muistakaahan hyödyntää tuo tarjous vielä kun ehditte!

Kirjoitus sisältää affiliate-linkkejä. Se tarkoittaa sitä, että aina kun joku ostaa tuotteen tai rekisteröityy palvelun jäseneksi affiliate-linkin kautta, saan siitä pienen komission. Tämä komissio ei kuitenkaan missään tilanteessa kustanna sinulle mitään ylimääräistä. Suosittelen vain sellaisia tuotteita/palveluita, joita itse käytän ja jotka minä koen hyödyllisiksi. Siksi voin suositella niitä myös sinulle. En suosittele mitään tuotetta/palvelua vain tuon pienen komission takia.

2 ajatusta aiheesta “LYNX tarjoaa kaupankäynnin välityskuluihin 1000 euron hyvityksen”

  1. Moikka, jostain syystä linkin takana sanotaan deadlinen olleen jo 1.6.2017?

    1. Linkin takana oleva päivämäärä on virheellinen. Eli alunperin kampanjan piti loppua 1.6, mutta Lynx päätti jatkaa sitä 17.6 asti. Eli vanhentunutta tietoa on linkin takana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *