Sijoittamalla merenrantahuvila Espanjasta

Kirjoitus sisältää Affiliate-mainontaa. 

Sijoittamisella pitää olla jokin päämäärä. Vai mitä järkeä on säästää ja sijoittaa hiki hatussa kymmeniä vuosia jos rahoilla ei ole koskaan tarkoitus tehdä mitään kivaa? Meillä monella on varmasti kaikenlaisia haaveita ja unelmia, jotka aikoo toteuttaa sitten kun on saavuttanut taloudellisen riippumattomuuden. Minullakin on.

Olenkin tässä muutaman viikon tsekkaillut merenrantahuviloita etelän lämmöstä. Huvila saisi mielellään olla rauhaisalla sijainnilla, ei missään pahimmassa turistirysässä. Pakollisia asioita on ainakin uima-allas, kuntosali, jacuzzi sekä iso parveke ja terassi josta on komeat näkymät merelle. Aluksi mietin vaihtoehtona jotain tunnelmallista vuoristohuvilaa Sveitsin Alpeilla, mutta kylmästä ilmasta saa nauttia ihan tarpeeksi täällä Suomessakin. Paikan pitää olla sellainen, että sinne voi paeta kesken pahimman kaamoksen ja kylmyyden. Espanja on tässä mielessä oiva vaihtoehto.

Ei ne haaveet kuitenkaan pelkästään haaveilemalla toteudu. Asioille täytyisi tehdä jotain, sillä sen verran mitä olen noiden huviloiden hintoja katsellut, niin muutamasta miljoonasta ylöspäin alkaa löytyä sellaisia tarpeeksi mukavan näköisiä paikkoja. Jos nyt otetaan konservatiivinen arvio, niin todennäköisesti 3 miljoonalla saa jo jonkinlaisen kämpän. Tähän summaan peilaten voidaankin sitten tehdä muutamia laskelmia.

Sanotaan, että en halua koko elämääni odottaa tuota huvilaa, vaan haluan sinne mahdollisimman pian. Säästäminen ja sijoittaminen on kuitenkin pitkäjänteistä puuhaa, mutta katsotaan mitä tästä tulee. Oletetaan, että säästän joka kuukausi 500 euroa mahdollisimman kustannustehokkaasti indeksirahastoihin. Inflaatiokorjattu vuosituotto oletetaan olevan 6,6, % p.a. Nyt lasketaan kauanko kestää, että tuo vaadittu 3 miljoonaa täyttyy…

42 vuotta! Aika hiljaiseksi vetää. Vaikka korkoa korolle -ilmiön voima onkin hämmästyttävä, niin onhan tuo aika pitkä aika odotella. Siinä ajassa ehtii varmaan huvilamieltymyksetkin muuttua. Jos haluaisin tienata tuon lomahuvilan sijoittamalla 10 vuodessa tuolla samalla 500 euron kuukausisijoituksella, niin keskimääräisen vuosituoton täytyisi olla 56 %. Siinä saa olla aika haka poimimaan osakkeita jos tuollaisen vuosituoton meinaa saavuttaa. Pakko kai tähän on olla jokin parempi ratkaisu? Isolla vivulla ja korkealla riskillä vai miten tämä asia ratkeaa?

Lomarengas – Suomen kattavin valikoima vuokrattavia lomahuviloita!

Lomarengas on Suomen kattavin vuokramökkien, huviloiden ja huoneistojen varaussivusto. Lomarenkaalla on pelkästään Suomessa lähes 4000 vuokrattavaa mökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Tarjolla on Suomen lisäksi yli 20 000 vuokrattavaa kohdetta Euroopassa. Myös merenrantahuviloita Espanjasta löytyy.

Kaikki sellainen, jota et käytä suurinta osaa vuodesta, kannattaa mielummin vuokrata kuin omistaa. Se on fiksua rahankäyttöä ja palvelee pitkäjänteistä säästämistä ja sijoittamistakin paremmin. Sen sijaan, että käytät hirvittävän summan omaa pääomaa lomamökkiin tai merenrantahuvilaan, on vaihtoehtoiskustannuksen takia paljon järkevämpää hoitaa asia vuokraamalla. Rahaa säästyy huomattavia summia ja kun nuo säästetyt summat sijoittaa fiksusti, niin korkoa korolle -ilmiö takaa sen, että saat nauttia sekä merenrantahuvilasta että myös kertyneestä sijoitusvarallisuudesta.

Lomamajoituksen toteuttaminen vuokraamalla on siinäkin mielessä paljon järkevämpää, että ei tarvitse katsella samoja paikkoja joka vuosi, vaan tarjontaa on oikeasti tuhansien vaihtoehtojen edestä. Ei myöskään tarvitse huolehtia kiinteistön huolto – ja ylläpitokustannuksista.

Esimerkiksi tämä Mascarat lomatalo Espanjan itärannikolla Calpen lieppeillä täyttää kaikki toiveeni. Sijainti ja maisemat ovat unelmien täyttymys. Myös kaikki tarvittavat lisävarusteet kuten uima-allas, kylpyamme ja jacuzzi merinäköalalla löytyy.

On myös paljon nopeampaa kerryttää sellainen sijoitussalkku, että jo pelkästään salkun vuotuisella osinkotuotolla saa kustannettua itselleen mukavan lomamatkan muutaman kerran vuodessa. Isoista hankinnoista saa toki haaveilla, mutta taloudellisessa mielessä vuokraaminen on tässä tilanteessa paljon kannattavampaa, eikä laadustakaan tarvitse tinkiä.

Näin Lomarengas toimii!

Loma-asunnon varaaminen Lomarenkaan kautta on todella helppoa ja toimii kuten varaussivustoilla yleensä. Lomarenkaan etusivulta löydät hakutyökalun, johon laitat paikan minne haluat mennä (maa, alue, paikka tai kohdenumero), saapumis – ja lähtöpäivän sekä henkilömäärän. Kun sopiva kohde on löytynyt, valitset vuokra-ajan, täytät henkilötietosi ja valitset mahdolliset lisäpalvelut. Maksaminen sujuu normaalisti verkkopankilla tai luottokortilla. Maksun jälkeen saat sähköpostiisi ajo-ohjeet, avaintensaantitiedot ja kaikki muut tarvittavat omistaja/huoltajatiedot. Sen jälkeen ilmoitat mökin huoltajalle/omistajalle saapumisaikasi viimeistän 2-3 päivää ennen varausta.

Ainakin allekirjoittaneen mielestä Lomarengas on sujuva ja erittäin yksinkertainen varauspalvelu. Muutaman kerran olen mökkiä tuolta varannut ja kaikki on sujunut hienosti. Omistajan yhteystiedotkin annetaan jo hyvissä ajoin, niin kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ja toiveisiin saa vastauksen riittävän ajoissa. Tarjontaa riittää vaikka millä mitalla ympäri Suomea ja Eurooppaa. Jos on taipuvainen koti-ikävään, niin Suomestakin löytyy aivan huikeita kohteita. Tässä muutamia suosittuja vaihtoehtoja:

Hiidenkivi – Mikkeli (Raudanniemi)

Eikö pörssissä tärpännyt! Siinä tapauksessa kannattaa vaihtaa hetkeksi lajia ja siirtyä rentoutumaan kalastuksen äärelle idyllisen järvimaiseman huomaan. Tämä kohde on 21 kilometrin päässä Mikkelistä Saarijärven rannalla. Aurinkoinen ja rauhaisa hirsimökki. Uistin – ja virvelioikeus sekä vene kuuluu pakettiin eli mökki sopii aivan erinomaisesti kalareissuille. Ensi kesää ajatellen kesäkuussa on vielä muutamia vapaita päiviä. Kannattaa siis pitää kiirettä!

Papanmökki – Mikkeli (Raudanniemi)

Tämäkin kohde sijaitsee Saarijärven rannalla. Hirsimökki omalla veneellä sekä uistin – ja virvelioikeudella. Mökki on vain muutaman ajotunnin päässä Helsingistä, joten soveltuu loistavaksi pakopaikaksi arjesta. Kesäkuussa ja heinäkuun alussa näyttäisi olevan vielä vapaita päiviä jäljellä, joten jos ensi kesälle mielii mökin vuokrata, niin kannattaa olla nopea!

Alppitori A4 – Levi (Kittilä) 

Tartuitko tilaisuuteen kun muut panikoivat? Veivasitko vuosisadan pörssikaupat? Siinä tapauksessa asiaa pitää juhlia! Tämä kohde sijaitsee Levin matkailukeskuksessa päärinteen vieressä. Huoneisto on alppityylisen talon yläkerrassa. Alakerrassa sijaitsee kuuluisa IHKUbaari. Vuokraan sisältyy IHKUbaarin passi kaikille huoneiston asukkaille. Passilla saa ilmaisen sisäänpääsyn jonottamatta kaikkiin IHKUn tapahtumiin. Tällä reissulla kannattaa jättää sijoituskirjat ja excelit kotiin, sillä yökerhon musiikki kuuluu huoneistoon asti.

Ei muuta kuin kohteita selaamaan ja varaamaan! Kesän lomat kannattaa tosiaan varata hyvissä ajoin, sillä parhaat kohteet viedään käsistä.

PS: Jos odotat vuosisadan pörssiromahdusta ja tankkaat kultavarastoja täyteen, niin kannattaa tsekata Vaskooli Tankavaaran Kultakylässä. Tiedä vaikka sattuisit jotain löytämään.

11 ajatusta aiheesta “Sijoittamalla merenrantahuvila Espanjasta”

 1. Jos ois tajunnut Teslaan sijoittaa muutama vuosi sitten, niin nyt olisin varmaan tuolla.

  Ootko muuten itse seurannut Teslaa ja mitä mieltä firmasta? Taitaa olla liian myöhäistä lähteä mukaan….

  1. Kiitos kommentista!

   Enpä ole Teslaa seurannut juuri muuten kuin lehtiotsikoiden verran. Taitaa olla nykyään markkina-arvoltaan suurin autofirma. Kurssikehitys ainakin näyttää huimalta. Olisikohan jopa hieman ilmaa eksynyt hintoihin, en osaa sanoa…

 2. Kyllähän sitä jotenkin pitää tienata 😀 Itsekin tällaisia tekstejä kirjoittaneena sanoisin että tässä oli kyllä hyvä pohjustus aiheeseen.

  Espanjaan pitäisi kyllä itsekin suunnata, vielä joutuu muutaman viikon odottamaan omaa matkaa. Me otettiin AirBNB:stä huoneistot, eikä olleet ihan yhtä tyylikkäitä kuin nuo esittelemäsi 🙂

  1. Kiitos 🙂

   Tuntuisi oudolta alkaa puolustelemaan mainontaa, kun sivujen ylläpitäminenkään ei ole ilmaista. Kirjoitan tätä blogia, koska pidän kirjoittamisesta erittäin paljon, mutta en nyt ainakaan taloudellisesti tappiolle halua tämän pitämisestä jäädä 😀

   Parin vuoden päästä sitten yhden kuukauden osinkorahoilla tuonne 😉 Mukavaa lomaa!

 3. Itse en ole koskaan edes miettinyt minkään kesämökin tai muun vastaavan hankintaa. Aivan järjetön vuosittainen kuluerä eikä tarjoa mitään vaihtelua. Vuokraamalla hoidettu meillä.

 4. Hyviä kirjoituksia tässä blogissa ollut paljon. Kiitos niistä.

  Olisi säästynyt pari scrollailuun hukattua minuuttia jos Affiliate-mainonnasta olisi mainittu alussa eikä lopussa. Ensimmäisen kolmanneksen jaksoi vielä lukea ennen kuin huomasi mainosvedätyksen.

  1. Kiitos palautteesta 🙂 !

   Hyvä huomio. Laitoin maininnan tuosta affiliate-mainonnasta tekstin alkuun.

  1. Kiitos palautteestasi!

   Yritän pysyä aina mahdollisimman hyvin asiassa ja teen tällaisia keventäviä yhteistyökirjoituksia aika harvoin ja vain silloin, kun saan sovitettua sen sivuston teemaan. Affiliate-yhteistyöstä on mainittu tekstin lopussa ja siitä on myös kerrottu tarkemmin vastuuvapauslausekkeen viimeisessä kappaleessa.

   Haluaisitko avata hieman tarkemmin, mikä tekee juuri tästä mainoskirjoituksesta sinun mielestäsi tökerön? Otan mielelläni tarkempaa palautetta vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *