Olethan jo liittynyt Osakesäästäjien jäseneksi?

Olen itse ollut Osakesäästäjien jäsen jo useamman vuoden ajan. Vaikka en ole ollut mikään kaikista aktiivisin jäsen, on Osakeliiton jäsenyydestä ollut minulle paljonkin hyötyä. Jos haluat saada osakesäästämisestä kaiken irti, kannattaa todellakin pohtia Osakeliittoon liittymistä.

Osakesäästäjien Keskusliitto on siis suomalaisten osakkeenomistajien etuja ajava järjestö, jonka tarkoitus on edistää osakesäästämisen ja vaurastumisen kulttuuria suomessa. Omilla sivuillaan liitto määrittelee tärkeimmäksi tehtäväkseen edunvalvonnan ja oikean tiedon välittämisen. Osakesäästäjien Keskusliitto jakautuu omiin paikallisyhdistyksiin, jotka järjestävät erilaista sijoittamiseen ja osakesäästämiseen liittyvää toimintaa omilla vaikutusalueillaan (esimerkkinä vaikkapa sijoitusillat yhteistyössä paikallisten pankkien kanssa). Jäseneksi liitytään aina oman asuinalueen paikallisyhdistykseen. Liiton tarjoamat edut ja palvelut, joista kerron sinulle kohta lisää, koskevat luonnollisesti kaikkia jäseniä paikallisyhdistyksestä riippumatta.

Mitä hyödyn Osakeliiton jäsenyydestä?

Aivan ensimmäiseksi Osakeliitto on erinomainen väylä saada oma ääni kuuluviin. Edunvalvonnan mukaisesti Osakesäästäjät vaikuttavat useissa sijoitustoimintaan liittyvän lainsäädännön elimissä. Osakesäästäjät antavat kannanottojaan erilaisiin lainsäädäntöasioihin liittyen ja on muutoinkin yhteydessä päättäjiin. Sen lisäksi Osakesäästäjät vaikuttavat mediassa ja tuovat julkisuuteen tietoa osakesäästämisestä.

Tiedottamista varten Osakesäästäjät julkaisee esimerkiksi Viisas Raha lehteä, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Lehdessä käsitellään sijoitusmarkkinoihin ja sijoituskohteisiin liittyviä asioita. Lehdessä esiintyy ajoittain esimerkiksi yhtiöanalyysejä ja markkinanäkemyksiä. Lehti toimittaa myös ajantasaista tietoa liiton asioista ja tapahtumista. Viisas Raha on mielestäni laadukkain osakesijoittamista käsittelevä lehti koko Suomessa. Näkemyksille on aina esitetty vahvat perusteet ja yhtiöanalyysit tehdään muistakin, kuin perinteisen tunnusluku – ja fundamenttianalyysin näkökulmasta.

Edellä mainittujen lisäksi Osakesäästäjät tarjoaa lukuisia etuja ja alennuksia liiton yhteistyökumppaneiden palveluihin ja tuotteisiin. Tässä niistä muutama. Lisää etuja löydät Osakeliiton sivuilta.

 • 30 %:n alennus Arvopaperin ja Kauppalehden tilauksiin.
 • Nordnetissa automaattisesti palkkiotaso vähintään 3 (7 eur / 0,15 % / toteutunut toimeksianto (koskee vain suomalaisia osakkeita), Inderes-analyysipalvelu 50 % alennuksella ja reaalikainen WinTrade-kaupankäyntisovellus veloituksetta (normaalisti 9 eur/kk)
 • Maksuton oikeudellinen neuvontapalvelu. Osakesäästäjien Keskusliitto ja JuriNet Oy tarjoavat Osakeliiton jäsenille maksutonta neuvontapalvelua monessa sijoittamiseen liittyvässä asiassa. Myös sijoittamisen ulkopuolisissa asioissa, esimerkiksi yritystoimintaa tai verotusta koskevissa asioissa voidaan antaa neuvontaa. Tyypillisesti neuvontapuhelun tavoiteaika on 10-15 minuuttia.

Rahanarvoisia etuja on vaikka kuinka paljon, joten kannattaa todellakin tutustua niihin. Edun saadakseen, tulee aina itse olla yhteydessä kyseiseen palveluun/yritykseen, josta etua hakee ja olla valmis esittämään joko jäsennumero tai todiste maksetusta Osakeliiton jäsnemaksusta.

Miten liityn Osakeliiton jäseneksi?

Jäseneksi liittyminen tapahtuu täyttämällä sähköinen jäseneksiliittymislomake Osakeliiton sivuilla. Jäsenmaksu on varsinaiselle jäsenelle 34 euroa vuodessa, opiskelijajäsenelle 10 euroa vuodessa ja perhejäsenelle 10 euroa vuodessa. Opiskelijajäsenyyteen kuuluu kaikki samat edut kuin muillekin, mutta Viisas Raha lehti tulee pdf – versiona. Perhejäseneksi voit liittyä jos perheessäsi on jo toinen liittoon kuuluva. Tällöin et luonnollisesti saa toista Viisas Raha lehteä samaan talouteen. Kannattaa huomata, että jäsenmaksu on vähennyskelpoinen pääomatuloverotuksessa.

Olet jäsen heti liittymispäivästäsi lähtien ja voit alkaa osallistumaan liiton toimintaan saman tien. Osakeliiton sivuilta voit tutustua liiton tapahtumatarjontaan. Suosittelen myös muutenkin tutustumaan Osakeliiton sivuihin, sillä siellä on paljon laadukasta ja hyödyllistä tietoa sijoittamisesta. Esimerkiksi osakesijoittamisesta on paljon laadukasta ilmaismateriaalia.

Eli ei muuta kuin liittymään! Kaikkien jäsenetujen jälkeen jäsenyydestä ei ole mitään muuta kuin hyötyä. Jäsenmaksunkin saa vähentää veroista, joten en keksi mitään syytä olla liittymättä jos harrastaa sijoittamista edes jollain tapaa.

6 ajatusta aiheesta “Olethan jo liittynyt Osakesäästäjien jäseneksi?”

 1. Olin jäsenenä 4-5 v sitten mutta en kokenut jäsenyyttä hyödylliseksi silloin. Täytyypä nyt harkita uudelleen.

  Meidän alueen tapahtumiin en mennyt kertaakaan, vaikka pari yritysvierailua olisi ollut mielenkiintoisia.

  1. Kiitos kommentista! Itse olen aina pitänyt jo pelkkää Viisas Raha lehteä riittävän hyvänä perusteena jäsenyydelle. Myös ihan periaatteesta olen ollut jäsen, koska Osakeliitto ajaa mielestäni sellaisia asioita, joiden takana haluan seistä. Aika vähän olen tapahtumissa kulkenut, mutta tavoite olisi alkaa käydä enemmän. En ollut aiemmin tietoinen tuosta lakiasianeuvontapalvelusta, joten pitääpä alkaa sitä hyödyntämään. Kuulostaa ainakin omiin tarpeisiini hyödylliseltä.

 2. Nuo rahalliset edut ovat yhtä tyhjän kanssa ainakin minulle itselleni. Toisaalta olisin valmis hiukan maksamaan tuollaisesta “kerhotoiminnasta”, jossa pääsee ihan oikeasti keskustelemaan muiden asiasta kiinnostuneiden kanssa. Pitääpä laittaa korvan taakse.

  1. Kiitos kommentista! Ehkäpä nuo rahalliset edut tuntuu vähän pieniltä varakkaammalle sijoittajalle. Itse olen aiemmin ollut jäsen ihan periaatteesta ja siksi, että olen kokenut jo pelkän jäsenlehden laadun riittäväksi syyksi. Toivottavasti ehtisin tulevaisuudessa olla enemmän toiminnassa mukana. Taisi olla Philip Fisher, jonka mukaan parhaat sijoitusideat tulee aina muilta sijoittajilta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *