Korkeatuottoinen.fi – 8 %:n vakaa osinkotuotto sijoituksellesi: katsaus nykyhetkeen

Päivitys 24.4.2017: Käy myös lukemassa viimeisin analyysini korkeatuottoinen.fi -palvelusta.

Kirjoitin elokuussa Korkeatuottoinen.fi – palvelusta ja pohdin voiko 8 %:n osinkotuotto olla mahdollista. Lähes puoli vuotta on kulunut siitä, kun itse tein sijoituksen kyseiseen palveluun oman sijoitusyhtiöni nimissä. Nyt onkin aika, ei vain teidän lukijoiden puolesta, vaan myös itseni puolesta katsoa onko 8 %:n osinkotuotto edelleen kestävällä pohjalla. Niille jotka eivät vielä tiedä, niin Korkeatuottoinen.fi tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa Lainasto Oy:n etuoikeutettuihin B-osakkeisiin, joille maksetaan tällä hetkellä 8 %:n vuotuista osinkotuottoa (tilitetään kuukausittain). B – osakkeet voidaan lunastaa takaisin merkintähintaan ja ne ovat etuoikeutetussa asemassa osingon suhteen verrattuna muihin osakkeisiin. Lainasto Oy on siis kulutusluottoja tarjoava firma, joka tekee tällä hetkellä noin miljoonan euron edestä liikevaihtoa kuukaudessa ja positiivista liikevoittoa hyvällä kasvulla. Suosittelen lukemaan kyseisestä firmasta ja siihen liittyvistä riskeistä tarkemmin aiemmasta kirjoituksestani.

Onko 8 %:n osinkotuotto edelleen kestävällä pohjalla?

Tähän löytyy vastaus hyvin yksinkertaisella menetelmällä:

 • Katsotaan paljonko Lainasto Oy:n B-osakkeisiin on tehty sijoituksia ja lasketaan siitä teoreettinen maksimiosingon määrä.
 • Katsotaan kuinka paljon Lainasto Oy tekee tällä hetkellä liikevaihtoa ja tarkemmin liikevoittoa sekä mikä on ollut näiden kasvu viimeisinä vuosina.
 • Katsotaan kuinka paljon Lainasto Oy:llä on velkaa ja varoja (säilytetty tulos).

Aivan aluksi kannattaa huomata, että Lainasto Oy:n tilikausi on 1.6-31.5 eikä kalenterivuosi (1.1-31.12). Tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin (aikaväli 6/16-8/16) tulos on siis viimeisin julkaistu taloudellinen raportti. Sen löydät tästä linkistä. Tuloslaskelmasta huomataan, että liikevaihto oli ensimmäisellä neljänneksellä 2,96 miljoonaa. Edellisvuonna se oli ensimmäisellä kvartaalilla 1,55 miljoonaa, joten kasvua on edellisvuoteen nähden lähes 100%. Liikevaihdon kasvu näkyy luonnollisesti myös kuluissa, jotka ovat moninkertaistuneet. Kulut ovat silti suhteessa hyvin pieniä. Näin ollen tilikauden voitto verojen jälkeen onkin yli 2 kertaistunut ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna edellisvuoden samaan ajanjaksoon. Vuoden ensimäisellä kvartaalilla liikevoitto verojen jälkeen oli noin 589 000 euroa, kun se viime vuonna oli samalla ajanjaksolla 209 000 euroa.

Noin suuri liikevoiton kasvu on tietysti positiivinen asia. Asiasta tekee edelleen hienon se, että ensimmäinen kvartaali on tyypillisesti ollut Lainasto Oy:lle liikevoiton osalta “huonoin”. Näin oli esimerkiksi vuonna 2015. Jos pitäisi tehdä erittäin konservatiivinen ennuste tämän vuoden liikevoitosta, niin oletetaan ettei liikevoitossa tapahdu enää muilla kvartaaleilla ollenkaan kasvua. Tällöin liikevoitto verojen jälkeen olisi vuoden muilla kvartaaleilla yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa. Kun tämä lisätään ensimmäisen kvartaalin liikevoittoon, niin 0-kasvun oletuksella tämän tilikauden liikevoitto verojen jälkeen olisi n. 1,9 miljoonaa euroa. Jokainen voi toki miettiä 0-kasvuoletuksen järkevyyttä, kun vuoden ensimmäisellä kvartaalilla kasvua oli jo 100%. Ei kuitenkaan tehdä ylioptimistisia ennusteita vaan oletetaan, että liikevoitto verojen jälkeen on melko varmasti yli 2 miljoonaa euroa tällä tilikaudella.

Syyskuun lopussa (30.9) omassa pääomassa olevien B-osakkeiden lukumäärä oli 12 226 500 euroa. Tälle laskettava teoreettinen maksimiosinko on 8 % kyseistä summasta eli 978 120 euroa. Tuon enempää ei voi B-osakkeiden osingon maksuun mennä tällä tilikaudella rahaa, ja todennäköisesti summa on tuota pienempi johtuen osingonmaksun rakenteesta josta olen kertonut enemmän aiemmassa kirjoituksessani. Kyseinen summa on siis alle puolet siitä konservatiivisesta arviosta, jonka esitin yhtiön tämän tilikauden liikevoitoksi. Toki yhtiö voi alkaa tyhjentämään kassaa myös muille kuin B-osakkeiden omistajille. Tilannetta kannattaakin seurata. Itse en usko, että mitään radikaalia osingonmaksua alettaisiin tekemään, koska se todennäköisesti saattaisi johtaa massiivisiin sijoitusten takaisinlunastuksiin. Sitä tuskiin kukaan yhtiössä haluaa.

Yhtiöllä oli edellisten tilikausien tuloksista kassassa 2,66 miljoonaa. Tästä ja luonnollisesti myös nykyisestä tuloksesta maksettiin vuoden ensimmäisellä kvartaalilla osinkoja 207 333,87 euroa B-osakkeille ja 57 330 euroa A-osakkeille. Vahvasta liikevoitosta johtuen kassavarat säilyivät aikalailla samassa, pudoten 2,5 miljoonaan. Kuten huomaatte, on myös muille kuin B-osakkeiden omistajille maksettu osinkoa. Summa on kuitenkin suhteellisen pieni. En olisi ollenkaan huolissaan, että yhtiö alkaisi voimakkaalla osingonjaolla kuormittamaan omaa taloutta. Toki tilannetta kannattaa seurata. Velkaa yhtiöllä on tällä hetkellä yhteensä n. 3,18 miljoonaa. Näille maksuaikaa on hyvin todennäköisesti enemmän kuin vuosi, joten mitään hätää ei ole niidenkään osalta. Näin ollen voidaankin sanoa, että yhtiön osingonmaksu on edelleen vakaalla pohjalla.

GF Money osti Lainaston osake-enemmistön

Lokakuussa tuli tieto, että varjopankki GF Money ostaa Lainasto Oy:n osake-enemmistön. GF Money siis osti 50,2 % Lainasto Oy:n äänivaltaisista osakkeista. Päätäntävalta Lainasto Oy:n asioista siirtyy siis nyt GF moneyn hallitukselle. Itse hieman säikähdin kyseistä uutista, kun en ollut koko GF Moneysta koskaan kuullutkaan. Otinkin asioista selvää ja huoli oli turha kahdestakin syystä: GF Moneyn hallituksessa ja johdossa on erinomaista ja osaavaa porukkaa, joilla on luotettava tausta. Sen lisäksi kyseinen yritysosto osoittaa, että Lainasto Oy todellakin on yksi suomen parhaita kulutusluottofirmoja.

GF Moneyn taustalla vaikuttaa mm. Nordean entinen pankinjohtaja Kari Keskitalo ja Asianajaja ja varatuomari Mikko Mali. Yrityksellä on kasvot ja ainakin nettisivujensa mukaan kyseinen firma vaikuttaa luotettavalta. GF Money tarjoaa rahoitusratkaisuja ja neuvontaa sellaisille yrityksille, jotka eivät saa pankista lainaa. Toiminnan esittelyssä korostuu eettisyys eli kyse ei ole “pikavipeistä”. Sen lisäksi GF money on saanut Asiakastiedon Suomen vahvimmat platina-sertifikaatin. Kyseinen sertifikaatti myönnetään vain sellaisille yrityksille, joiden luottoluokitus on ollut AA+ tai AAA vähintään kolmen peräkkäisen vuoden ajan. En siis ole ollenkaan huolissani kyseisestä yrityskaupasta, ja fuusioituminen tarjoaa synergiaetuja, jotka entisestään parantavat Lainaston jo ennestään erinomaista taloutta.

Lopuksi

Korkeatuottoinen.fi:n 8 %:n osinkotuotto on edelleen kestävällä pohjalla,ja yhtiö on asemoitunut toistaiseksi hyvin mahdolliseen, joskin hyvin epätodennäköiseen, sijoitusten takaisinlunastusaaltoon. Vaikka Lainastoon alkaisikin tulla runsaasti lisää sijoituksia niin uskon, että näitä alettaisiin rajoittamaan siinä vaiheessa, kun yhtiö katsoo ettei voi enää tarjota kaikille sijoittajille 8 %:n osinkoa. GF Moneyn tulo ohjaimiin oletettavasti parantaa Lainaston taloutta ja tuloskuntoa entisestään. Kysessä on kuitenkin luotettava ja erinomaisen liiketoiminnan omaava firma, jolla on luotettavat kasvot. Toki haluan edelleen muistuttaa, että kyseessä on osakesijoitus. Voit menettää sijoittamasi pääoman kokonaan, ja osingon maksusta ei ole takuuta. Kannattaakin seurata miten asiat kehittyvät. Laitan itsekin asiasta päivitystä tänne aina jos jotain merkittävää tapahtuu. Omalla kohdallani voin sanoa, että kaikki osingot on hoidettu ajallaan eikä mitään ongelmia ole ollut. Saatan jopa tehdä pienen lisäsijoituksen, nyt kun muita yhtä hyvän riski/tuotto-suhteen omaavia sijoituskohteita on vaikea löytää. Itse kun saan sijoitusyhtiöni kautta kaikki osingot verottomina “firman piikkiin”.

Korkeatuottoinen.fi tarjoaa rahoillesi vakaan 8 % tuoton!

Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia eikä mitään blogin tekstejä tule tulkita sellaisiksi. Kirjoittaja ei ole vastuussa, mikäli lukija hyödyntää blogissa mainittujen kolmansien osapuolien palveluita. Blogin lukijan tulee tutustua blogin vastuuvapauslausekkeeseen. Blogi saattaa sisältää affiliate-mainontaa.

9 ajatusta aiheesta “Korkeatuottoinen.fi – 8 %:n vakaa osinkotuotto sijoituksellesi: katsaus nykyhetkeen”

 1. Uusi tulokas tulossa markkinoille, onko kellään tietoa miten vakaa ja luotettava firma taustalla? Onko kilpailijoitaan parempi vai huonompi? Osinkotuottoa.fi/etusivu taisi olla tuo osoite..

  1. Osinkotuoton taustalla on firma Blue finance oy. Omasta mielestäni luvut näytti hyvältä, niin päätin hajauttaa sijoitustani korkeatuottoisen ja tuottoa.fi:n lisäksi myös sinne. Soitin sinne kerran ja asiakaspalvelu yhdisti mut suoraan firman toimitusjohtajalle kun kuulemma hän osaa kertoa parhaiten vastaukset kysymyksiini firman tilasta. Sain vastaukset ja tein sijoituksen. Sijoittajan näkymä kirjautumisen jälkeen on mun mielestä tässä palvelussa paras kaikista.

 2. Pyydä vaikkapa molemmilta vippifirmoilta taseessa avoinna olevien lainasaatavien jakaumat alle 2000€ ja yli 2000€ lainoista sekä niiden toteutuneet todelliset vuosikorot (sis. kaikki asiakkaalta veloitetut kulut eli yhtiön ansainta) nähtäväksesi. Ne ei tule juuri poikkeamaan heidän esikuvansa ja Saksassa listatun vippifirman hinnoista (verkkosivuilta kopioitu): “2000 euron lainalle todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20%, ja luoton arvioitu kokonaiskustannus on 3534,01€ mikäli asiakas nostaa 2000€ kerralla ja maksaa sen takaisin vuoden aikana 12 saman suuruisessa erässä.”

  Kun em. limiittilainoihin ja kulutusluottoihin jatkossa säädetäänkin velalliselle kohtuullinen max. 50% korkokatto ilman kikkailumahdollisuutta, niin jokainen voi laskeskella, miten käy limiitti-/vippiyhtiöiden liikevaihdon (Limiittilainan ansainta laskee noin 200% -> 50%). Luotonanto myös muuttuu tällöin totaalisesti oikeissa pitkäaikaisissa suurissa kulutusluotoissa, kun tase ei kierräkään 2-3 kertaa vuodessa limiittien veivauksessa ympäri vaan jämähtääkin 2-3 vuodeksi pienikorkoisiin kulutusluottoihin.

 3. Eikö korkeatuottoinen pidätä osingoista automaattisesti henkilöverotuksen huojennetun veroprosentin. Sinun sijoitusyhtiösi ei tarvitse maksaa lainkaan osingosta veroa. Miten olet tämän puutteen ratkaissut?

  1. Kiitos kysymyksestä! Jotta tuota automaattista pidätystä ei tehdä, tulee tietysti avata yritystili yrityksen pankkitunnuksilla. Tällöin järjestelmä rekisteröi ne osingot joista veroa ei makseta.

   Hauska huomio: On väärin sanoa “veroa ei makseta”, kun osingosta on jo maksettu yhteisövero.

 4. Myönnettävä on, että hyviä tuottoja saa vielä kummaltakin. Näihin kumpaankin vippiyhtiöön liittyy lähitulevaisuuden iso riski, kun korkokattolakia tullaan säätämään Suomessakin uusiksi sisällyttäen siihen myös tililimiitti/luottolimiittilainat eli nämä kummankin tahon tarjoamat ns. pikavippien korvaajat. Heidän kummankin tuotot (liikevaihto) laskenee arviolta noin 50-70% lain muuttuessa ja lainakorkojen kohtuullistumisen myötä. Samaan aikaan korkojen tippuminen vaikuttaa valitettvasti myös taseiden tuottoon tulevaisuudessa laskien taseiden arvoja ja luottotappiot kasvaa merkittävästi lainojen myyntihintojen laskiessa. Pelimiehen “osake”.

  1. Kiitos kommentista! Hyvä kun nostit esille tuon lakimuutoksen. Oma näkemys on, että tuo lakimuutos tulee karsimaan pois kaikki heikommat kilpailijat, joiden lainat ovat alle 2000 euron luokkaa. Lainaston lainat on pääasiassa yli 2000 euron lainoja, joihin lakimuutos ei käsittääkseni vaikuta. Kuulisin mielelläni lisää näkemyksiäsi siitä, mihin tuo arvio 50-70 % liikevaihdon laskusta perustuu. En väitä, etteikö lakimuutoskarsisi liikevaihtoa ainakin alle 2000 euron lainaluokissa. Voisin itsekin päivittää omaa näkemystäni, mutta arvostan jos esität lisää perusteluja.

   Saa muuten nähdä jatkuuko korkojen lasku enää. Itse uskon, että pohja on saavutettu ja korkoja on jo oikeastaan pakko lähteä nostamaan, jotta seuraavassa lamassa niitä voidaan taas laskea. Tästä aiheesta tulossa kirjoitusta lähiaikoina.

   PS: Pelimiehen osake tosiaan on. Täytyy pysyä ajan hermolla, eikä välttämättä suuria summia kannata lähteä sijoittamaan. Mielestäni kuitenkin tarjoaa hyvää riski/tuotto-suhdetta jos pysyy tapahtumissa mukana. Itseäni huolettaa epävarmuus siitä, jos yhtäkkiä tuleekin talouskriisi ja ihmiset aloittaa sijoitusten takaisinlunastamisen. Tällöin tapahtuu todennäköisesti perinteinen “tulipalo elokuvateatterissa”-ilmiö, jossa kaikki ryntäävät samasta ovesta ulos ja vain ensimmäiset selviävät ehjin nahoin. Kaikkea saa siis seurata.

  1. Kiitos kommentista! Olen perehtynyt Top financeen jonkin verran, ja toki tuotto on parempi. Katson kuitenkin, että top financeen liittyy enemmän riskejä kuin Korkeatuottoiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *