Korkeatuottoinen.fi – Voiko 8 % osinkotuotto olla mahdollista?

Päivitys 24.4.2017: Käy myös lukemassa viimeisin analyysini korkeatuottoinen.fi -palvelusta.

Kun ensimmäisen kerran kuulin Korkeatuottoinen.fi – palvelusta, suodatin sen välittömästi jonkin sortin huijaukseksi, yhtään edes perehtymättä koko palveluun. Sattumoisin kuitenkin päädyin puoli vuotta myöhemmin selaamaan kyseisen palvelun sivustoja ja jopa tutkimaankin hieman mistä on kyse. Ajattelin siis jakaa kokemukseni ja tietoni, sillä eipä ole tästäkään palvelusta aivan hirveästi näkynyt kirjoittelua blogimaailmassa.

Korkeatuottoinen.fi tarjoaa siis mahdollisuuden tehdä osakesijoituksen Lainasto Oy:n etuoikeutettuihin B osakkeisiin. Näille osakkeille maksetaan 8 %:n vuotuista osinkotuottoa, jaettuna jokaiselle kuukaudelle (kuukaudessa maksettava osinko on siis 0,67%). Koska kyseessä on etuoikeutettu osake, on niillä nimensä mukaisesti osinkoja jaettaessa etuoikeus suhteessa kaikkiin muihin osakkeisiin: B osakkeille siis maksetaan aina ensisijaisesti osinko, esimerkiksi ennen kuin mitään jaetaan varsinaisille omistajille (A-osakkeiden omistajat). B osakkeet eivät kuitenkaan anna minkäänlaista äänivaltaa yhtiössä. Sijoituksen voi koska tahansa lunastaa takaisin ja se palautetaan tilillesi 14 päivän kuluessa.

Päästäksesi 8 %:n osinkotuottoon, täytyy osakkeita omistaa ensin 6 kuukautta. Sitä ennen osinkotuotto menee seuraavasti:

 • Ensimmäiseltä 3 kuukaudelta osinkotuotto on 3 % p.a
 • Aikavälillä 3-6 kuukautta osinkotuotto on 5 % p.a
 • Kun 6 kuukautta on kulunut osinkotuotto on 8 % p.a. Sen lisäksi korkeampi osinkotuotto huomioidaan takautuvasti, eli ensimmäiseltä 6 kuukaudelta ns. vajaaksi jäänyt  tuotto korvataan kertaeränä heti 6 kuukauden jälkeen, jotta 8 %:n osinkotuotto täytyy myös ensimmäiseltä 6 kuukaudelta. Osinkotuotto on siis myös ensimmäiseltä vuodelta 8 %.

Huomaa, että kyseessä on sijoitus listaamattomaan yhtiöön, jolloin osinkoverotus menee seuraavasti: 75% osingoista on verovapaata ja lopuista 25 %:sta maksetaan pääomaveroa (30/32 %). Lopullinen veroprosentti on siis 7,5 % – 8%. Eli huomattavasti pienempi kuin listatun yhtiön osinkovero (26%).

Mitä lainasto Oy tekee sijoituksellani ?

Koska kyseessä on sijoitus listaamattomaan yhtiöön, riippuun osingon maksukyky täysin Lainasto Oy:n liiketoiminnoista. Osinko ei siis missään nimessä ole taattu, kuten ei sijoituskaan ole. Voit siis menettää kaikki rahasi tässä touhussa. Hyvä puoli on kuitenkin se, että voit koko  ajan itse valvoa, tuottaako Lainasto Oy voittoa ja riittääkö rahat myös osingonmaksuun. Korkeatuottoinen.fi sivuilla nimittäin julkaistaan jatkuvasti kvartaaliraportteja (tase ja tuloslaskelma) 3 kuukauden välein. Näistä näet Lainasto Oy:n liikevaihdon, liikevoiton, velkaisuuden, varallisuuden, sijoitusten määrän (josta voit laskea maksimin, mitä osingon maksuun voi kulua) ja kaiken, mitä osakeyhtiön tulee lain mukaan tuloslaskelmassa ja taseessa raportoida. Voit siis jatkuvasti valvoa yhtiön osingon maksukykyä ja epäillessäsi sitä, lunastaa sijoituksesi koska tahansa takaisin. Viime aikoina yhtiö on julkaissut myös kuukasittaisia (tilintarkastamattomia) lyhyitä raportteja liikevaihdosta, voitosta ja sijoitusten määrästä.

Lainasto Oy käyttää Korkeatuottoinen.fi – palvelussa tehdyt sijoitukset rahoittaakseen liiketoimintaansa, joka on erilaisten lainojen (kulutusluotot ym.) myöntäminen. Toistaiseksi toiminta on varsin tuottoisaa. Viimeisimmällä raportoidulla kvartaalilla (12/15-02/16), liikevaihto oli 2,3 miljoonaa euroa, liikevoitto oli 600 000 euroa ja osingonjako 170 000 euroa. Osingonjaon jälkeenkin yhtiöllä jäi siis 430 000 euroa ylimääräistä velan maksuun ja kassan kasvattamiseen. Tällä hetkellä yhtiöllä on velkaa 1,7 miljoonaa euroa, mikä on melko pieni suhteutettuna vuotuiseen liikevoittoon: Tilikaudella 1.6.2014-31.5.2015 yhtiö teki voittoa 715 000 euroa, ja tällä tilikaudella yhtiö on huhtikuuhun mennessä tehnyt liikevoittoa 2,035 miljoonaa euroa. B – osakkeita on merkitty tähän mennessä 8,54 miljoonalla eurolla eli osingonjakoon menee maksimissaan tällä tilikaudella 683 200 euroa. Jos tämän tilikauden viimeisen kvartaalin liikevoitto on 350 000 euroa, yhtiö voisi halutessaan maksaa kaikki velkansa pois, samalla säilyttäen 8 %:n osingonmaksun. Yhtiö on siis toistaiseksi minun mielestäni varsin hyvässä asemassa. Vaikka viimeisen kvartaalin tulos olisi 0 euroa, on asema silti erittäin hyvä. Taseessa on nimittäin myös edellisten tilikausien voittovaroja.

Riskit ?

Painotan edelleen vahvasti, että kyseessä on sijoitus ja voit menettää kaikki rahasi. Tällaiseen toimintaan liittyy aina riskejä, sekä varsinaisen liiketoiminnan että sijoittajien osalta. Korkeatuottoinen.fi sivuilla on erittäin hyvin listattu näitä riskejä.

Yritysriskin osalta suurimmat liittyy tietysti luottotappioihin. Mitä enemmän yritys tekee luottotappioita, sitä tappiollisempaa toiminta on. Toistaiseksi Lainasto Oy on onnistunut varsin hyvin säilyttämään tasapainon luottotappioiden osalta ja ainakin liikevoiton perusteella luottotappioiden määrä on vähäinen. Likviditeettiriskin osalta, merkittäviä riskejä on yhtäkkinen suuri sijoitusten lunastamisaalto, jolloin yhtiön likvidit varat eivät riitä kattamaan kaikkia lunastuksia. Myös valtava lainahakemusten määrä voi ainakin teoriassa aiheuttaa tällaisen tilanteen. Korkeatuottoinen.fi sivuilla on aivan erinomaisesti määritelty ja selitetty yhtiön toimintaan liittyviä riskejä osiossa “tietoa sijoittajille, riskit”, joten en ala niitä tähän kopioimaan. Suosittelen jokaista lukemaan ne huolella läpi ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Miten sijoitus tapahtuu käytännössä ?

Voit sijoittaa minimissään 500 euron summan ja ylärajaa ei käytännössä ole. Toki palvelu tuskin hyväksyy aivan valtavia summia, mutta esimerkiksi 20 000 euron sijoituksessakaan ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Kannattaa kuitenkin huomata, että sijoitettava summa kasvaa aina 500 euron välein.

Sijoitus tapahtuu kirjautumalla Korkeatuottoinen.fi palveluun verkkopankkitunnuksilla tunnistautuen. Sitä ennen sinun tulee lukea läpi kaikki informaatio sijoitukseen ja riskeihin liittyen, täyttää henkilötietolomake ja hyväksyä sopimus. Sen jälkeen voit koska tahansa kirjautua palveluun pankkitunnuksilla ja lunastaa sijoituksen takaisin. Osingot maksetaan tilillesi kuukausittain automaattisesti.

Tein itse omalle sijoitusyhtiölleni 3000 euron sijoituksen kyseiseen yhtiöön. Koska osakkeet ovat yritykseni omistuksessa, saan (tai yhtiöni saa) nauttia verovapaista osingoista, sillä listaamattomalta yhtiöltä listaamattomalle maksetut osingot ovat verottomia. Henkilökohtaisen tilin saa muutettua yrityksen tiliksi nopeasti ilmoittamalla siitä asiakaspalveluun ja toimittamalla sinne muutaman asiakirjan (yhtiöjärjestys, kaupparekisteriote, yrityksen pankkitilin tiliote ja yhtiön edeustajan valtuutus). Yrittäjien kannattaa siis pohtia tätäkin vaihtoehtoa, vaikka osinkovero onkin mitättömän pieni myös yksityissijoittajan osalta.

Korkeatuottoinen.fi tarjoaa rahoillesi vakaan 8 % tuoton!

Päivitys (10.12.2016): Tein uuden katsauksen siihen onko korkeatuottoisen osinko edelleen kestävällä pohjalla. Pääset artikkeliin tästä.

Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia eikä mitään blogin tekstejä tule tulkita sellaisiksi. Kirjoittaja ei ole vastuussa, mikäli lukija hyödyntää blogissa mainittujen kolmansien osapuolien palveluita. Blogin lukijan tulee tutustua blogin vastuuvapauslausekkeeseen. Blogi saattaa sisältää affiliate-mainontaa.

7 ajatusta aiheesta “Korkeatuottoinen.fi – Voiko 8 % osinkotuotto olla mahdollista?”

 1. Hienosti on toiminut. Ovat uudistaneet jossain välissä myös sijoittajapaneelin. Nyt on aika hyvä jo.

 2. Itsekin luulin perushuijaukseksi, mutta ei. Tosin minulla riittää rahaa jopa eettisesti sijoitettavaksi. Pitkään ei tällaiset epäeettiset tutkimustenkaan valossa taida porskuttaa? Eli jos “köyhille kallista rahaa” kuulostaa väärältä tai kestämättömältä, kannattaa vielä harkita.

 3. Itsellä sijoituksia on fellowfinancessa jossa tosin on korkotuotot uusissa lainoissa romahtaneet sekä topfinancessa joka on pelittänyt odotetusti.
  Näiden lisäksi on tullut sijoitettua Mintos.com puolelle autolainoihin jossa 100% buyback takuu ja korko 13.5% sekä hajautuksen vuoksi twino.eu jossa 100% buyback ja korko 13% Georgian lainoihin.
  Noissa buyback jutuissa riskinä on alustan pitäjä mutta sama kuvio se on kaikissa näissä alustoissa

 4. Kuten eka anonyymi jo kommentoi niin jos näihin uskaltaa sijoittaa, kannattaa tsekkaa top finance. 2% prosenttia on iso ero. Itsellä nyt 6k kiinni kyseisessä puljussa.

 5. Mulla on näitä sijoituksia tuottoa.fi korkeatuottoinen.fi ja top finance.
  Pisin sijoitus on nyt ollut reilu 2 vuotta. Kertaakaan en ole lunastanut. Lisäsijoituksia olen tehnyt. Toistaiseksi kaikki on toiminut hyvin.

  Jos ei muuta niin mukavaa kuukausittaista euro-osinkoa ja jonkinlainen parkkipaikka rahalle (8% vs 0,25% tilikorko)tietysti riski on täysin eri kuin rahojen pitäminen tilillä. Kuitenkin hyväksyn tämän riskin.

  1. Kiitos kommentista! Enpä ole noihin muihin vielä kerennyt perehtyä, mutta täytyypä tsekata.

   Itse pidän siitä, miten osingon maksukykyä voi noiden raporttien perusteella seurata. Se tavallaan vähentää riskiä, vaikka ainahan on todellinen riski pääoman menettämisestä. Korkeatuottoinen on hyvä vaihtoehto tällaisina aikoina, kun korot on alhaalla ja osakemarkkinat korkealla.

   Kokonaistuottohan voisi periaatteessa ylittää tuon 8 %:n vuosituoton jos pääomaa on sen verran, että osinkoja voi jo ihan vuodenkin sisällä sijoittaa uudelleen. Tällöin korkoa korolle vaikutuksesta voisi päästä jo jopa 10-12 % tuottoihin jos sijoitettava pääoma olisi esim 8000 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *