Blogi on palannut lomalta!

…Ja kirjoittaja on päässyt lomalle. Tuli taas vedettyä sellainen opiskelun täyteinen kevät, että tuntuu aika hyvältä päästä taas blogikirjoittelun pariin. Sijoituksiakaan ei juuri ole tullut seurattua, saati mitään niiden eteen tehtyä. Maailmanloppukaan ei ole vielä ehtinyt tulla, vaikka sitä taas otsikoissa povataan. Vaikka juuri nyt minulla ei ole mitään järkevää asiaa varsinaisesta sijoittamisesta niin ajattelin tehdä lyhyen selonteon siitä, mitä kesä tulee pitämään sisällään tässä blogissa.

Tänä kesänä minulla ei ole töitä joten listassa odottaa liuta luettavaa kirjallisuutta, lähinnä sijoittamiseen liittyen. Olen ajatellut laajentaa näkemystäni perinteisestä arvosijoittamisesta ja bisnessijoittamisesta täysin uusille alueille. Listalla ensimmäisenä on opetella optioiden hinnoittelumenetelmä (ns. Black-Scholes-malli). Aikomus on perehtyä myös muihin johdannaisiin ja jopa tekniseen analyysiin. Näistä tulen myös kirjoittamaan blogikirjoituksia oman oppimisprosessini aikana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sijoitusstrategiani muuttuisi edelleenkään mihinkään. Jokaisen sijoittajan olisi hyvä tuntea asioita myös oman sijoitusstrategian ulkopuolelta ja laajentaa tietotaitoaan asioihin joita kritisoi. Tällaisia asioita ovat omalla kohdallani mm. päiväkauppa ja tekninen analyysi. Pidetään kuitenkin ovet auki uusille ideoille ja työkaluille.

Näiden lisäksi sijoitustoimintani on ottamassa lähiaikoina pienen askeleen hieman ammattimaisempaan suuntaan. Paljastan tästä lisää jo ehkä heti seuraavassa kirjoituksessa. Tähän liittyen tavoitteena on myös kirjoittaa sellainen opetuksellinen kirjoitussarja, jollaista ei ainakaan minun tietääkseni ole vielä kukaan tehnyt.

Hyvää alkavaa kesää kaikille lukioille!

2 ajatusta aiheesta “Blogi on palannut lomalta!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *