Sijoittaja, Kuuntele!

Sanotaan, että menestyvän sijoittajan tulisi lukea paljon. Kirjoja, vuosikatsauksia, lehtiä, mitä vielä? Olen kyllä samaa mieltä, mutta toisaalta ymmärryksen kasvattamiseen on myös muita hyviä tapoja kuin lukeminen. 

Nimittäin kuunteleminen! Podcastit ovat tämän päivän trendi. Helsingin Sanomat julisti vuoden 2016 podcastien vuodeksi ja enpä ole sijoitusmaailmassakaan voinut välttyä huomaamasta kyseistä ilmiötä. Nordnet tuli viime vuoden lopulla ulos sijoitusaiheisella Rahapodilla, jossa Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi ja yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen puhuvat säästämisestä ja sijoittamisesta. Kaikki 24 tähän mennessä ilmestynyttä Rahapodin jaksoa kuunnelleena voin todeta, että Rahapodi on ollut Nordnetilta erittäin onnistunut veto. Podeissa käsitellään yleisesti ottaen taloutta ja talouspolitiikkaa, mutta ennenkaikkea säästämistä ja sijoittamista. Kokeneemmalle sijoittajalle podien sisältö ei hirveästi tuo uutta, mutta jaksot ovat olleet sen verran viihdyttäviä, että ne ovat ainakin minut pitäneet jo sen puolesta mukana. Toki asiasisältökin on erinomaista. 

Harmi vain, että suomenkielellä Rahapodi taitaa olla ainoa sijoitusaiheinen podcast (korjatkaa jos olen väärässä). Sen sijaan englannin kielellä on paljon mahtavia podcasteja, joita kaikkien sijoittamisesta kiinnostuneiden kannattaisi kuunnella. Olen listannut näistä alle muutaman suosikkini Rahapodin lisäksi.

Podin vetäjinä toimivat Preston Pysh ja Stig Brodersen, joista Stig omaa rahoitusalan koulutuksen Harvardin yliopistosta ja Preston on kirjaimellisesti rakettitieteilijä (degree in aerospace engineering). Lisäksi molemmat ovat kirjoittaneet useammankin kirjan, jotka käsittelevät Warren Buffetin ja Benjamin Grahamin sijoitusfilosofiaa. Podissa on myös usein vieraina eri sijoituskirjailijoita. Podin teemana on luonnollisesti arvosijoittaminen ja Warren Buffet tyylinen “bisnessijoittaminen” ja jaksojen aiheet vaihtelevatkin tällä alueella. Tämä podi on kyllä minun mielestäni aivan ehdoton ykkönen ja se on antanut minulle paljon ideoita omaan sijoittamiseen. Kyseinen podi löytyy ainakin SoundcloudistaiTunesista ja Youtubesta sekä luonnollisesti podin kotisivuilta. 
Blogin panelisteilla on useita eri taustoja. On sijoitusbloggaajia, yrittäjiä ja rahoitusalalla työskenteleviä. Täytyy myöntää, että itse tutustuin kyseiseen blogiin viikko sitten ja olen kuunnellut vasta kaksi jaksoa. Erittäin hyvältä kuitenkin vaikuttaa tähän mennessä, ja aiheet näyttävät melko vaihtelevilta. Kyseinen blogi löytyy ainakin iTunesista ja podin omalta sivulta. Kannattaa tutustua!

Podin vetäjänä toimii Porter Stansberry, Stansberry researchin perustaja. Aiheet vaihtelevat aina politiikasta yksittäisiin yrityksiin ja sijoittamiseen yleensä. Podissa Stansberry myös jakaa kokemuksiaan ja tarinoitaan oman yrityksensä perustamisesta ja sijoitusvirheistään. Erittäin viihdyttävää kuunneltavaa. Podi löytyy ainakin iTunesista ja tunein-sivulta

Tässäpä oli omat seuraamani podcastit. Mitä podeja sinä kuuntelet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *