Elokuu: -1,4%

Vielä viime viikon maanantaina näytti, että elokuusta olisi tulossa tämän vuoden kaikkein tappiollisin kuukausi. Toisin kuitenkin kävi. Salkku kipusi viimeisellä viikolla lähes 8% tappiolta “vain” 1,4 %:n tappiolle. Helsingin pörssissä alas tultiin elokuun aikana peräti 10% ja vertailuindeksini Nasdaq tuli alas 6,8 %. Tässä mielessä tulos oli siis aivan erinomainen, vaikkakin edelleen tappiollinen.

Ostin viiime viikolla lisää Willamette Valley Vineyardsia naurettavaan hintaan 4,50 dollaria kappaleelta. Tänään kurssi on 6,92 joten selkeästi muutkaan sijoittajat eivät pitäneet tällaista hinta-arvioita rationaalisena. Michael Korsia tarttui vajaaseen 37 dollarin kappalehintaan. Nämä olivat merkittäviä yhtiöitä, joiden ansiosta salkkuni nousi elokuun lopulla lähes pinnalle. Myös Movado nousi lähes 30% viikontakaisilta pohjilta, mikä osaltaan vaikutti elokuun kehitykseen. Osakkeiden valossa elokuu oli itseasiassa voitollinen, mutta dollarin kurssin lasku suhteessa euroon nollasi tämän.

WVVI:tä olisi tarkoitus vähentää hieman, mutta hintalappu sille on vähintään 7,35. Vaikka kyseessä onkin mahtava yritys, on yhtiön paino kasvanut salkussani liian suureksi. Hinta on nyt reiluhko, mutta haluan kuitenkin lisätä käteiskassaa ja näen tämänn parhaaksi ratkaisuksi.

Torstaina Nordnetilla juhlitaan vuoden 2015 välittäjätutkimuksen “voittoa” ja sen kunniaksi välityskulut kaikkiin pohjoismaisiin osakkeisiin on tasan 1 euro. Ajattelinkin sen kunniaksi muutaman satasen laittaa kauheaan ja kammottavaan Sanomaan. Sanomalla on mielestäni hyvin suuri todennäköisyys olla klassinen esimerkki siitä kuinka todellisuus usein näyttää pahemmalta kuin se oikeasti onkaan. Kassavirtojen perusteella yhtiö näyttää erittäin aliarvostetulta ja Piotroski-F-score on jopa 7. On tietysti totta, että viimeiset vuodet Sanoman osakkeenomistajat ovat saaneet kuulla lässytystä “muutoksesta”, mutta mitään merkittävää ei kuitenkaan ole tapahtunut, ainakaan jos katsoo asiaa katsoo taloudellisesta näkökulmasta. Uskon kuitenkin, että tämä on vain väliaikainen ongelma. Torstaina on siis tavoite tehdä pieni ostos, mutta punnitsen edelleen senkin jälkeen onko myöhemmin syytä lisätä omistusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *