Ajatuksia sijoittajapsykologiasta

Tänään on taas vaihteeksi hyvä päivä jossitella. Tämänkertainen jossittelu liittyy omistamaani kellofirmaan Movadoon ja sen tämänpäiväiseen Q2-tulokseen. Firma on edelleen erinomainen ja tulos oli sitäkin erinomaisempi, joten sen puolesta ei minulla ole mitään sanottavaa. Sen sijaan sanottavaa löytyy paljonkin viimeaikaisesta sijoittajakäytöksestäni.

Kuten viime kirjoituksessa kerroin, lisäsin maanantaina paljon omistuksiani monissa erinomaisissa yrityksissä. Siinä suhteessa ei voi itseään syyttää mistään, sillä kaikki ostot kohdistuivat strategian mukaisiin yrityksiin ja olivat sinänsä ajallisen hajauttamisen kannalta järkeviä. Paino sanalla sinänsä, sillä nyt kun katsoo taaksepäin että mitä olisi voinut tehdä paremmin, niin täytyy sanoa että paljonkin. Ostin maanantaina IBM:n osakkeita 6 kappaletta, vaikka omistuksessani oli näitä jo ties kuinka paljon. Koska kurssikaan ei ollut mikään erityisen matala, ei tällä ostolla ollut merkittävää vaikutusta aikaisempien ostojeni keskihintaan. Toki IBM ei ole todellakaan huono sijoitus, mutta olisi syytä miettiä oliko sillä hetkellä tarjolla jotain sijoitusstrategian kannalta parempaa.
Tätä on todellakin syytä miettiä, sillä Movadon kurssi oli lasketellut viimeisten kuukausien aikana reilusti (n.10%) alle aikaisemman ostohintani. Numerot näytti edelleen hyvää ja margin of safety oli edelleen erinomainen, kuten yhtiön strategiakin. Suuren yleisön (tarkoitan lähinnä älykellosukupolven lapsia) vastustus klassisia kelloja vastaan oikein huusi sitä, että nyt pitäisi tehdä juuri päinvastoin ja tankata salkut täyteen Movadoa. Q2-tulosjulkaisukin alkoi lähestyä ja Movadohan on historiastaan tunnettu odotusten lyöjä.
No enpä sitten tankannut vaan lisää ostin IBM:ää, kun sitähän ei koskaan voi ostaa liikaa. No nyt voidaankin jossitella, että olisiko pitänyt lisätä omistusta Movadossa silloin, kun hinta oli “vähän” enemmän kohdillaan. Osakkeet nimittäin ampaisivat tämänpäiväisen Q2-tulosjulkaisun jälkeen reiluun 20 %:n nousuun. Ei siinä, hinta ei vieläkään mielestäni täytä lähellekkään yhtiön todellista arvoa, mutta on se kuitenkin reilusti korkeampi kuin ostohintani.

Todennäköisesti kurssi kuitenkin taas laskee takaisin sinne 22-23 dollarin tuntumaan, koska “2000-luvun lapset käyttävät mielummin älykelloja”, ja pääsen toivottavasti ostamaan lisää Movadoa. Sinänsä tämä Q2-tulos oli kuitenkin hyvä uutinen, sillä omistan yhtiöstä sentään jotain. Sain myös  hyvän opetuksen siitä, miten vaikeaa on ostaa lisää niitä osakkeita joiden kurssit ovat juuri eniten laskeneet.

Q2-tulos oli muuten ärsyttävän mahtava…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *