Mietteitä kesän tapahtumista.

Ajattelin tässä kesän lomassa kirjoittaa hieman omia mietteitä markkinoiden kiinnostavista yhtiöistä ja muista kesäriennoista. En ole juurikaan jaksanut uutisia seurata esimerkiksi liittyen Kreikkaan ja Kiinaan ja ehkä parempi näin. Sen sijaan olen hieman seurannut markkinoiden liikkeitä esimerkiksi Suomessa. Tässä muutama mietteitä herättävä yhtiö.

Sanoma

Ei ole todellakaan vakuuttanut viime vuosina ja tulokset edelleen surkeita. Osakekurssi onkin lasketellut viime vuodet. Kassavirtojen ja tasesubstanssin perusteella varsin reilussa alennuksessa. Media-ala käy läpi suurta muutosta, joten jää nähtäväksi miten Sanoman käy. Yleensähän markkinoilla on ollut tapana, että pessimistiset tulevaisuuden näkymät eivät lopulta toteutuneetkaan. Turvamarginaali on itselleni vielä hämäränpeitosssa joten seuraan tilannetta.

Fortum


On myös reilusti hinnoiteltu, mutta alennuksellekin on hintansa. Itseäni nimittäin kammottaa ajatus Suomen valtiosta omistamani yhtiön suurosakkaana. Mielenkiintoista pohdintaa Jukka Oksaharjun toimesta kyseisestä aiheesta löytyy täältä.

Kone


Mielestäni edelleen Helsingin pörssin paras yritys. Hinta numeroina kuitenkin aivan liian kallis, vaikka sitä kuinka yrittäisi laadullisilla tekijöillä selittää. Ehkä pääsen vielä joskus omistajaksi.

Olen seurannut muutamia yhtiöitä myös pohjois-amerikan puolelta. Tällä hetkellä mielestäni seuraamisen arvoisia yhtiöitä ovat Garmin ja Fastenal.

Degiro miina vai suutari?


Kerroin toukokuussa avanneeni tilin Degiroon. Kuten arvata saattoi, ei ilman yllätyksiä selvitty tästäkään keissistä. Kreikka-tilanteen johdosta kyseinen välittäjä nimittäin sulki kaupankäynnin Kreikkaan kokonaan. Kieltämättä ikävä ja kyseenalainen tilanne Kreikkaan sijoittaneille. Uskallan silti toistaiseksi pitää Swatch Groupin osakkeet Degiro-tililläni.

Jos nyt jotain positiivisia muutoksia on Degirossa tapahtunut, niin yhtiö poisti 2,5 euron vuosittaisen hallinnointimaksun pörssiä kohden josta osakkeita omistaa. Degiro myös mainostaa kehittäneensä heinäkuussa suomenkielisen asiakaspalvelun, vaikka se oli mielestäni sitä jo toukokuussa. Toistaiseksi edelleen luotan Degiroon ja toteutan sen kautta pienempiä ostoeriä, mutta suuremmat ostoerät aion edelleen toteuttaa Nordnetin kautta.

Salkkuun uusi tulokas.


Ostin heinäkuun alussa ja viime viikolla Michael Korsin osakkeita. Nyt omistan niitä 24 kpl ja näille keskihinta on 40.72 dollaria. Nykyisellä kurssilla olen valmis omistamaan osakkeita tasan 24 kappaletta. Kun kurssi todennäköisesti vielä laskee, olen valmis omistamaan kaksin verroin lisää. Ostot tein Degiron kautta, joten välityskulut eivät päätä huimanneet.

IBM:ltä on tulossa ensi yönä Q2-raporttia. Katsotaan ehtisikö tästä tehdä hieman koontia tänne.

Nauttikaa kesästä!

2 ajatusta aiheesta “Mietteitä kesän tapahtumista.”

    1. Bisnes on helposti ymmärrettävä, tase kunnossa, liiketoimintojen laatu useilla eri mittareilla mitattuna erinomainen ja mm. vapaan kassavirran mallilla laskettuna osaketta saa nyt todella halvalla. Uskon että aliarvostus johtuu tässä tapauksessa häiriöstä markkinoilla, ei lisääntyneestä riskistä.

      Pitäydyn arvioimasta niinkään yhtiön Brändiä tai eri tuotteita, sillä en ole oikea henkilö tätä (muotimaailmaa) arvioimaan. Uskon muutaman muun ihmisen mielipitdettä tässä asiassa ja tottakai yhtiön tulos myös puhuu puolestaan, että tavaralle riittää edelleen kysyntää.

      Kaiken kaikkiaan olen siis "lyönyt vetoa" sen puolesta, että yritysen hetkellinen heikko tilanne (muutaman kvartaalituloksen perusteella) osoittautuukin luultua pienemmäksi ongelmaksi. 10 vuoden päästä selviää olenko väärässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *